پیام ویژه
یک پزشک عمومی عنوان کرد:
فشار خون بیماری معروف به قاتل خاموش
دوشنبه 11 مرداد 1400 - 08:37:05
پیام ویژه - فرزاد مردانی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص پیامدهای فشارخون بالا اظهار کرد: درحالت عادی عروق موجود در بدن از لحاظ قطر داخلی دارای اندازه و حالت مشخص هستند، زمانی که بر اثر افزایش سن، بیماری‌های قلبی_عروقی، مصرف برخی مواد غذایی، سیگار و دخانیات قطر داخلی رگ‌های موجود در بدن تغییر کند جریان خون داخل رگ نیز دچار تغییر می‌شود.
این پزشک عمومی در چهارمحال و بختیاری، افزود: در اثر تغییر در قطر داخلی عروق، قلب به عنوان عامل حرکت خون در رگ‌های بدن و همچنین اعضایی که کار خون‌رسانی به آن‌ها توسط این عروق انجام می‌شود تحت تاثیر قرار می‌گیرند، بنابراین فشارخون زمانی ایجاد می‌شود که برخی اختلالات به صورت آرام وارد بدن فرد شده باشند و خود شخص نیز متوجه این اختلالات نمی‌شود.
وی ادامه داد: فشار خون فرد در حالت عادی دارای عدد 12 روی 8 و یا در یکی دیگر از سیستم‌های اندازه‌گیری عدد 120 روی 80 است، درصورتی که عدد فشار خون فرد از این حالت عادی بالاتر شود برای مثال به اعداد 130،140،150 و .... برسد، تبدیل به پرفشاری خون می‌شود یعنی خون در مسیر درون رگ با اختلال رو به رو شده است.
مردانی عنوان کرد: دراثر ابتلا فرد به فشارخون برخی بیماری‌ها نیز برای این شخص ایجاد می‌شود که اکثر این بیماری‌ها دارای منشا قلبی هستند بنابراین یکی از پیامدهای فشارخون ایجاد بیماری‌های قلبی و به خصوص بیماری است که طی آن قطر داخلی عروق بسیار کم می‌شود و درنتیجه جریان خون از این عروق به کندی صورت می‌گیرد و یا این جریان کاملا قطع می‌شود.
این پزشک عمومی در چهارمحال و بختیاری، خاطرنشان کرد: بنابراین فشارخون به مرور زمان قلب افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و قلب مجبور به کار بیشتر است، در اثر کار مضاعف قلب این افراد نسبت به سن آن‌ها فرسوده‌تر می‌شود، با گذشت زمان خطر آسیب‌های قلبی و سکته‌های قلبی نیز در افراد مبتلا به فشار خون بیشتر می‌شود.
وی یادآور شد: امروزه فشارخون با عنوان " قاتل خاموش" شناخته می‌شود زیرا به صورت بسیار آهسته وارد زندگی افراد می‌شود و با عوارض بالایی که در بدن فرد ایجاد می‌کند منجر به مرگ او می‌شود.
مردانی اضافه کرد: حملات قلبی یکی دیگر از عوارض فشار خون بالا است که این حملات احتمال دارد مرگ فرد را در پی داشته باشد و یا منجر به کاهش کارکرد قلبی و سایر اندام‌های بدن او شود، در بسیاری موارد به دلیل عوارض حملات قلبی فردی که دچار حمله قلبی گذرا نیز می‌شود از کار افتاده محسوب می‌شود.
این پزشک عمومی در چهارمحال و بختیاری، تصریح کرد: پرفشاری خون امکان ایجاد سکته‌های مغزی را نیز افزایش می‌دهد درواقع ممکن است کاهش قطر داخلی عروق در رگ‌های موجود در مغز رخ دهد و منجر به سکته مغزی شود، از عوارض سکته مغزی می‌توان فلج اندام، ایجاد نابینایی و ناشنوایی و همچنین کاهش کارکرد فرد و جدا شدن او از سیستم کاری کشور را نام برد.
وی بیان کرد: درصورت کنترل نشدن فشارخون و پیشرفت آن، فرد دچار نارسایی قلبی می‌شود که این نارسایی قلبی یکی از دلایل شاخص مرگ افراد در اثر فشار خون بالا است زیرا با ضعیف شدن قلب، فرد دچار مشکلات تنفسی می‌شود همچنین به دلیل کند بودن گردش خون اندام‌های شخص متورم می‌شوند، خواب این افراد بهم می‌خورد و خواب کامل و عمیق ندارند، در برخی موارد نارسایی قلبی منجر به بی‌اختیاری ادرار می‌شود و فرد در طی روز همواره احساس خستگی و ضعف دارد.
مردانی تاکید کرد: بیماری دیابت نیز که منجر به افزایش قند خون در افراد می‌شود بر کارکرد عروق تاثیرگذار است همچنین دیابت منجر به خارج شدن عروق از حالت نرم خود و تغییر جنس آن‌ها می‌شود بنابراین درصورتی که افراد مبتلا به فشارخون به دیابت نیز دچار شوند امکان افزایش وخامت بیماری آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.
این پزشک عمومی در چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: تصلب شرایین یا سفت شدن عروق بیماری دیگری است که در اثر فشارخون بالا در افراد ایجاد می‌شود، زمانی که فشار خون در مدت طولانی در بدن فرد وجود داشته باشد شرایین‌های بدن که جزو انعطاف‌پذیرترین اجزای بدن هستند به مرور جنس سفت، سخت و شکننده پیدا می‌کنند و احتمال ایجاد پارگی در عروق افزایش پیدا می‌کند.
وی افزود: ایجاد پارگی در عروق بدن منجر به خون‌ریزی می‌شود، درصورتی که این پارگی و خون‌ریزی در قلب یا مغز رخ دهد سکته‌های قلبی و مغزی را به دنبال دارد.
مردانی ادامه داد: زمانی که عروق موجود در کلیه شکننده، سفت و سخت شوند بر کارکرد کلیه تاثیر منفی دارند و به مرور زمان بیماری نارسایی کلیه در فرد ظاهر می‌شود و بنابراین کار خروج سموم توسط کلیه‌ها از بدن به کندی صورت می‌گیرد.
این پزشک عمومی در چهارمحال و بختیاری، عنوان کرد: فشار خون بالا تاثیرات مخربی نیز بر چشم و بینایی افراد دارد اختلال در ساختار عروق موجود در شبکیه چشم به مرور زمان منجر به ایجاد التهاب، تاری دید و از دست دادن شفافیت بینایی در فرد می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: درمجموع می‌توان گفت فشار خون یک قاتل خاموش است زیرا علائم این بیماری بسیار دیر به طور کامل در فرد ظاهر می‌شود و متاسفانه افراد تا زمانی که علائم حاد مانند سردرد، سرگیجه، حالت‌های قلبی و .... ظاهر نشوند برای اندازه‌گیری فشارخون خود به پزشک مراجعه نمی‌کنند و رژیم غذایی ناصحیح خود را برای سالیان متوالی ادامه می‌دهند و زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که کلیه‌‎ها، چشم و ساختار مغزی و قلبی درگیر شده است.
مردانی اضافه کرد: یکی از علل ابتلا افراد به بیماری فشارخون موارد ارثی و ژنتیکی است برای مثال فردی که پدر، مادر و نزدیکان او درگیر فشارخون بالا هستند، داروهای روزانه مصرف می‌کنند و رژیم غذایی کنترل‌شده دارند این احتمال وجود دارد که این فرد از لحاظ ژنتیکی به فشار خون مبتلا شود.
این پزشک عمومی در چهارمحال و بختیاری، تصریح کرد: داشتن رژیم غذایی سالم نیز در پیشگیری از ابتلا به فشضارخون بالا موثر است، معمولا افرادی که تمامی دسته‌های غذایی را به نسبت مناسب در رژیم غذایی خود دارند درگیری کمتری با فشار خون بالا دارند.
وی بیان کرد: زمانی که افراد حفظ تعادل در تغذیه را از دست بدهند و برخی مواد غذایی را بیشتر از سایر مواد مصرف کنند و یا ماده‌ای را به صورت کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند احتمال ایجاد انواع بیماری افزایش پیدا می‌کند.
مردانی خاطرنشان کرد: درخصوص بیماری فشارخون نیز مصرف بیش‌ از حد نرمال شوریجات و نمک بسیار موثر است، حد طبیعی مصرف نمک در تمامی وعده‌های غذایی روزانه مانند صبحانه، ناهار و شام 4 گرم است که متاسفانه در ایران بیشتر از این مقدار روزانه نمک مصرف می‌شود و بنابراین با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم احتمال ابتلا به فشارخون را کاهش می‌دهد و یا منجر به تاخیر در زمان ابتلا به این بیماری می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/710382/فشار-خون-بیماری-معروف-به-قاتل-خاموش
بستن   چاپ