پیام ویژه
سایه احتیاط در بازار دلار
سه شنبه 30 شهريور 1400 - 23:30:47
آخرین خبر تحلیل
پیام ویژه - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در سومین روز هفته، معاملات زیادی در بازار انجام نمی‌شد. خریداران و فروشندگان با احتیاط زیادی در بازار حضور داشتند و سعی می‌کردند به سرعت موقعیت معاملاتی خود را تغییر دهند. در فضای احتیاطی بازار، نوسانات قیمت دلار و سکه نیز محدود بود.
روز سه‌شنبه دلار 70 تومان افت قیمت را به ثبت رساند و ساعت 3 بعدازظهر در محدوده 27 هزار و 350 تومان قرار گرفت. سکه امامی نیز به واسطه افت قیمت دلار، کاهش را تجربه کرد و 5 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 11 میلیون و 790 هزار تومان رسید. این دومین افت متوالی 5 هزار تومانی فلز گران‌بهای داخلی بود.
به گفته فعالان، عاملی که موجب شد در روز دوشنبه، افت قیمت فلز گران‌بهای داخلی محدود بماند، صعود بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود. طلا تا ساعت 3 بعدازظهر دیروز توانسته بود خود را به محدوده هزار و 760 دلار نزدیک کند. البته از نگاه برخی تحلیل‌گران، فضای احتیاطی شکل گرفته در معاملات ارز و سکه ناشی از شایعاتی بود که در بازار درباره احتمال مذاکرات هسته‌ای در نیویورک وجود داشت. سفر وزیر امور خارجه مورد توجه بازیگران ارزی قرار گرفته است و برخی از آنها به همین دلیل، ترجیح داده‌اند که موقعیت فعالی در بازار نداشته باشند.
دو دسته معامله‌گر در بازار ارز
در روزهای اخیر دامنه نوسانات قیمت دلار بسیار محدود شده است. دلار از یکسو توان شکست محدوده 27 هزار و 800 تومانی را از خود نشان نداده و از سوی دیگر، در محدوده 27 هزار و 200 تومان مورد حمایت معامله‌گران قرار گرفته است. در فضایی که شدت نوسانات بازار کاهش پیدا کرده است، معامله‌گران ارزی دو تاکتیک متفاوت را در پیش گرفته‌اند.
دسته‌ای از معامله‌گران ترجیح می‌دهند در این روزهای کم نوسان، خریدوفروش خاصی را انجام ندهند و بیشتر تماشاچی وقایع بازار باشند. آنها تصور می‌کنند که در معاملاتی با شدت نوسان محدود، میزان پاداش و سود به اندازه‌ای نیست که ریسک زیادی را به جان بخرند. به گفته تحلیل‌گران، این دسته از معامله‌گران زمانی وارد بازار خواهند شد که سقف یا کف زندان قیمتی فعلی دلار شکسته شود. در واقع در صورتی که اسکناس آمریکایی از محدوده 27 هزار و 800 تومانی عبور کند، این دسته از معامله‌گران به صورت موقت به صورت خریدار وارد بازار خواهند شد و در حالتی که محدوده 27 هزار و 200 تومانی از دست برود، معامله‌گران یاد شده بخشی از ارزهای ذخیره شده خود را به فروش خواهند رساند. به عبارت دیگر، دسته‌ای از معامله‌گران در فضای کم‌نوسان فعلی بیشتر دنبال‌کننده روند قیمت هستند و تصمیم دارند پس از شکست محدوده‌های حساس، خریدوفروش‌های خود را از سر بگیرند.
در مقابل معامله‌گران تماشاگر، دسته دیگری از معامله‌گران قرار دارند که بیشتر اقدام به خریدوفروش‌های سریع می‌کنند. با این حال، این دسته از معامله‌گران خریدوفروش‌های خود را در دامنه نوسانی کوچکی انجام می‌دهند. در واقع آنها به سرعت ارز خریداری شده خود را به فروش می‌رسانند و به دنبال کسب سودهای محدود هستند. به عنوان مثال، در مقطعی از روز گذشته، زمانی که قیمت دلار به محدوده 27 هزار و 350 تومان رسید، خریدهای ارزی بیشتر شد و قیمت به نزدیکی محدوده 27 هزار و 400 تومان رسید. ممکن است چنین رفت و برگشت‌های کوچکی چند بار طی یک روز در بازار رخ دهد. می‌توان گفت که معامله‌گران نوسان‌گیر به سرعت خود را با تغییرات قیمتی هماهنگ می‌کنند و تمایلی برای نگهداری ارز به صورت میان‌مدت ندارند.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/746961/سایه-احتیاط-در-بازار-دلار
بستن   چاپ