شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵
بین الملل

مرکاوا در آتش؛ پاسخ حزب‌الله به «نیروی زرهی پیروز»

مرکاوا در آتش؛ پاسخ حزب‌الله به «نیروی زرهی پیروز»
پیام ویژه - فارس /حزب‌الله با انتشار تصویر آتش‌سوزی یک تانک مرکاوا در بلندی علی الطاهر، به شکل کنایه‌آمیز به شعار لشکر ۴۰۱ زرهی ارتش اسرائیل اشاره کرد: «نیروی زرهی پیروز ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فارس /حزب‌الله با انتشار تصویر آتش‌سوزی یک تانک مرکاوا در بلندی علی الطاهر، به شکل کنایه‌آمیز به شعار لشکر 401 زرهی ارتش اسرائیل اشاره کرد: «نیروی زرهی پیروز است»!
محور شهرک «کفرتبنیت» و بلندی‌های «علی الطاهر» در جنوب لبنان از سه روز گذشته، شاهد مقاومت بی‌نظیر رزمندگان لبنانی در برابر پیش‌روی ارتش اسرائیل است. حجم پاتک‌های حزب‌الله در این محور به حدی است که روزانه چندین بالگرد نظامی اسرائیلی برای تخلیه کشته‌ها و زخمی‌ها در جنوب لبنان فرود می‌آیند.
وبگاه تحلیلی الخنادق در گزارشی به بررسی دلایل اصرار ارتش اسرائیل برای تسلط بر منطقه کفرتبنیت و تپه علی‌الطاهر در جنوب لبنان پرداخت و نوشت که این تلاش‌ها نه از سر لجاجت، بلکه ناشی از ضرورت‌های نظامی و جغرافیایی است.
طبق این گزارش، ارتش اسرائیل پس از ناکامی‌های پیاپی در محورهای یحمر، زوطر، غندوریه و وادی الحُجیر، به دنبال یافتن مسیری جایگزین برای پیشروی بوده است. این وبگاه تأکید کرد که دره‌های جنوب لبنان به دلیل شرایط طبیعی خود به «تله‌های مرگبار» برای نیروهای زرهی اسرائیل تبدیل شده‌اند؛ زیرا حرکت تانک‌ها در این مناطق محدود شده و آن‌ها به اهدافی آسان برای نیروهای مقاومت و سلاح‌های ضدزره تبدیل می‌شوند.
الخنادق در ادامه نوشت که پس از بسته شدن مسیرهای دره‌ای، ارتش اسرائیل محور خردلی–ارنون–کفرتبنیت را به عنوان گزینه‌ای مناسب‌تر برای حرکت خودروهای زرهی انتخاب کرده است. به نوشته این وبگاه، تمرکز اسرائیل بر این محور در واقع تلاشی برای جبران شکست‌های عملیاتی در سایر جبهه‌ها به شمار می‌رود؛ زیرا از دست رفتن این منطقه می‌تواند به فروپاشی کل حضور نظامی اسرائیل در شمال رود لیتانی منجر شود.
این وبگاه تحلیلی همچنین با اشاره به اصول نظامی مربوط به عبور از موانع طبیعی آبی تصریح کرد که هر نیروی نظامی پس از عبور از رودخانه نیازمند ایجاد یک سرپل امن برای حفاظت از خطوط تدارکاتی خود است و محور کفرتبنیت–علی‌الطاهر دقیقاً چنین نقشی را ایفا می‌کند.
بنابراین در صورت عدم تسلط اسرائیل بر آن، نیروهای مستقر در شمال لیتانی در معرض آتش مقاومت از ارتفاعات اطراف قرار خواهند گرفت.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که ناکامی ارتش اسرائیل در پیشروی از محورهای مختلف باعث شده است حضور این نیروها در شمال رودخانه به منطقه‌ای محدود تبدیل شود. الخنادق معتقد است در صورت ادامه این وضعیت، نیروهای اسرائیلی به اهدافی ثابت برای حملات موشکی، خمپاره‌ای و پهپادی مقاومت تبدیل خواهند شد و مقاومت بدون نیاز به عملیات گسترده می‌تواند آن‌ها را در یک جنگ فرسایشی تحت فشار قرار دهد.
این وبگاه همچنین تأکید کرد که حضور اسرائیل در شمال لیتانی بدون تسلط بر کفرتبنیت و تپه علی‌الطاهر، نه دستاورد سیاسی قابل توجهی برای تل‌آویو به همراه خواهد داشت و نه مزیت نظامی تعیین‌کننده‌ای ایجاد خواهد کرد. چنین شرایطی در نهایت می‌تواند اسرائیل را به عقب‌نشینی از این منطقه وادار کند؛ همان‌گونه که در سال ۲۰۰۰ نیز تجربه مشابهی رخ داد.
الخنادق در ادامه تپه علی‌الطاهر را «چشم و بهترین موقعیت آتش‌باری» این جغرافیا توصیف کرد و نوشت که بدون کنترل این ارتفاع راهبردی، نیروهای اسرائیلی از برتری دید و آتش مؤثر محروم می‌شوند و ابتکار عمل در میدان همچنان در اختیار مقاومت باقی خواهد ماند.
لحظه اصابت موشک ضد زره «کورنت» حزب‌الله به یک هدف ارتش اسرائیل در محور «علی الطاهر»
در همین راستا، اصرار دشمن بر به‌کارگیری تانک‌ها و ادوات سنگین در مناطق زیر آتش در برابر پهپادها و موشک‌های هدایت‌شونده، نشان‌دهنده این واقعیت است که پیاده‌نظامش بدون زره فولادی اطراف خود حاضر به پیشروی نیست؛ بنابراین فرماندهی نظامی تانک‌ها را فدا می‌کند تا آنها را به حرکت وادار کند، حتی اگر این تانک‌ها به تابوت‌های متحرک تبدیل شوند.
همزمان فرماندهان اسرائیلی معتقدند تا این نقطه (اطراف ارنون و قلعه الشقیف) هزینه زیادی پرداخته‌اند و عقب‌نشینی بدون دستاورد ملموس برایشان تحقیرآمیز است. از این‌رو همچنان نیروهای بیشتری را به همان نقطه گسیل می‌کنند تا آبروی خود را حفظ کنند که این امر بدون دستیابی به هدف، تلفاتشان را دوچندان می‌سازد.
این وبگاه در جمع‌بندی گزارش خود تأکید کرد هرچه مقاومت بتواند از طریق کمین‌ها و مقابله با پیشروی‌های اسرائیل، ناکامی این رژیم را در محور کفرتبنیت تثبیت کند، حضور نیروهای اسرائیلی در شمال رود لیتانی شکننده‌تر خواهد شد.
فرماندهی ارتش اسرائیل در چنین شرایطی ناچار خواهد بود یا نیروهای خود را برای جلوگیری از تلفات بیشتر عقب بکشد یا آن‌ها را در مناطق منزوی و آسیب‌پذیر رها کند.
بنابراین مجموعه شکست‌های اسرائیل در دره‌ها و ارتفاعات جنوب لبنان، زمینه‌ساز عقب‌نشینی ناگزیر این رژیم به جنوب رود لیتانی خواهد شد و هزینه‌های انسانی و مادی سنگینی را بر ارتش اسرائیل تحمیل می‌کند.
در پایان باید گفت که مقاومت اسلامی ذهن دشمن را به خوبی می‌خواند و می‌داند که دشمن اکنون برای زنده ماندن در پشت کفرتبنیت، ناچار به مردن در خود کفرتبنیت است. به همین دلیل مقاومت به دفاع بسنده نکرده، بلکه تیغ خود را دقیقاً در همان جایی نصب کرده که دشمن می‌داند چاره‌ای جز عبور از آن ندارد.
بازار


نظرات شما