سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴
بین الملل

آمریکا قطعنامه‌ای برای حکومت ۲ ساله یک نیروی بین‌المللی بر غزه ارائه کرد

آمریکا قطعنامه‌ای برای حکومت ۲ ساله یک نیروی بین‌المللی بر غزه ارائه کرد
پیام ویژه - ایرنا /تارنمای آکسیوس سه‌شنبه گزارش داد، آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به برخی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرده که در آن خواستار ایجاد یک نیروی ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا /تارنمای آکسیوس سه‌شنبه گزارش داد، آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به برخی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرده که در آن خواستار ایجاد یک نیروی بین‌المللی در غزه با ماموریت دستکم 2 ساله شده است.
این سند که به رویت آکسیوس رسیده به عنوان «حساس اما غیرطبقه‌بندی» معرفی شده است و به آمریکا و سایر کشورهای مشارکت‌کننده در نیروی بین‌المللی اختیارات گسترده‌ای برای حکومت بر غزه و تامین امنیت آن تا پایان سال 2027 می‌دهد و امکان تمدید این ماموریت پس از آن نیز وجود دارد.
یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است، به آکسیوس گفت که پیش‌نویس این قطعنامه پایه مذاکرات میان اعضای شورای امنیت سازمان ملل در روزهای آینده خواهد بود و هدف آن رای‌گیری درباره ایجاد یک نیروی بین‌المللی در هفته‌های آینده و اعزام آنها به غزه تا ماه ژانویه است.
بازار
این مقام آمریکایی تاکید کرد که این «نیروی بین‌المللی امنیتی» (ISF) یک «نیروی اجرایی خواهد بود، نه یک نیروی صلحبانی.»
این نیرو شامل چندین کشور خواهد بود و در مشورت با «هیات صلح» تشکیل خواهد شد. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفته که وی ریاست این هیات را بر عهده خواهد گرفت.
در پیش‌نویس قطعنامه آمریکا خواسته شده که «هیات صلح» دستکم تا پایان سال 2027 فعال بماند.
به نوشته آکسیوس، «نیروی بین‌المللی امنیتی» مسئول تامین امنیت مرزهای غزه با اسرائیل و مصر، حفاظت از غیرنظامیان و گذرگاه‌های انتقال کمک‌های انساندوستانه و آمریکا یک نیروی پلیس جدید فلسطینی خواهد بود. این نیروی پلیس شریک ماموریتی نیروی بین‌المللی امنیتی خواهد بود.
در پیش‌نویس قطعنامه آمریکا آمده است که نیروی بین‌المللی امنیتی «با تضمین روند غیرنظامی‌سازی نوار غزه از جمله نابودی و جلوگیری از بازسازی ارتش، ترور و زیرساخت‌های تهاجمی و همچنین خلع‌سلاح دائمی گروه‌های مسلح غیردولتی، محیط امنیت غزه را به ثبات می‌رساند.»
این پیش‌نویس پیشنهاد کرده است که در صورتی که حماس یا افرادی در درون آن با خلع سلاح داوطلبانه موافقت نکنند، اختیاراتی برای خلع سلاح حماس در نظر گرفته شود.
نیروی بین‌المللی امنیتی همچنین مسئول تامین امنیت غزه در دوره انتقالی خواهد بود که در جریان آن اسرائیل به تدریج از بخش‌های بیشتری از نوار غزه عقب‌نشینی خواهد کرد. علاوه بر این، قرار است تشکیلات خودگردان فلسطین اصلاحاتی انجام دهد تا بتواند کنترل طولانی‌مدت غزه را در دست بگیرد.
در پیش‌نویس قطعنامه آمریکا آمده است که نیروی بین‌المللی امنیتی «در همکاری و مشاوره نزدیک با مصر و اسرائیل» ایجاد و فعال و «تحت فرماندهی یکپارچه مورد تایید هیات صلح» مستقر شود.
این پیش‌نویس همچنین خواستار افزایش اختیارات و قدرت هیات صلح به عنوان «دولت انتقالی» شده است تا بتواند اولویت‌ها را تعیین و منابع مالی را برای بازسازی غزه تامین کند.
بر اساس پیش‌نویس قطعنامه، هیات صلح «نظارت و حمایت از یک کمیته تکنوکرات و غیرسیاسی فلسطینی متشکل از فلسطینی‌های شایسته از نوار غزه را بر عهده خواهد داشت که مسئول فعالیت‌های روزمره خدمات عمومی و اداری غزه خواهد بود.»
یک مقام آمریکایی گفت که انتظار می‌رود فعالیت هیات صلح قبل از تاسیس کمیته تکنوکرات آغاز شود.


نظرات شما