جمعه ۲ مرداد ۱۴۰۵
بین الملل

لاوروف: روسیه حل و فصل دیپلماتیک در اوکراین را ترجیح می‌دهد

لاوروف: روسیه حل و فصل دیپلماتیک در اوکراین را ترجیح می‌دهد
پیام ویژه - ایسنا/وزیر خارجه روسیه امروز (جمعه) گفت که مسکو حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک مناقشه اوکراین را ترجیح می‌دهد، اما اگر ایالات متحده با ارزیابی‌های رهبران اروپایی و ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /وزیر خارجه روسیه امروز (جمعه) گفت که مسکو حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک مناقشه اوکراین را ترجیح می‌دهد، اما اگر ایالات متحده با ارزیابی‌های رهبران اروپایی و اوکراین مبنی بر توقف توافقات اجلاس انکوریج موافق باشد، نمی‌تواند کاری در این مورد انجام دهد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه همچنین یادآوری کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه علنا گفت که دیگر انکوریجی وجود نداشته، هیچ تفاهمی وجود ندارد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده از پاریس حمایت می‌کند، در حالی که آندری سیبیها، وزیر امور خارجه موقت اوکراین، گفت که آنها توافقات انکوریج را دفن کرده‌اند.
به نقل از خبرگزاری نووستی، وی در ادامه گفت: اگر این ارزیابی‌هایی است که آمریکایی‌ها با آن موافق هستند، پس ما چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟ البته ما بیش از یک بار گفته‌ایم که ما حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک را ترجیح می‌دهیم، اما تحت هر شرایطی به اهداف خود خواهیم رسید.
لاوروف در ادامه به خبرنگاران گفت: «مقادیر زیادی سلاح در اختیار زلنسکی قرار گرفته که برای حمله به غیرنظامیان در روسیه استفاده می‌شود. بخش قابل توجهی از این کمک‌ها، نه تنها از طریق فروش به اتحادیه اروپا، بلکه از طریق ارائه اطلاعات و فناوری پیشرفته است.»
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه خاطرنشان کرد: «ایالات متحده آشکارا رویکرد خود را در درک جلسه مربوط به اوکراین در آلاسکا تغییر داده است، اما وجدان روسیه آسوده است و آماده است تا آنها را برآورده کند. چنین رد متکبرانه، حتی می‌توان گفت تحقیرآمیز پیشنهاد آمریکا تا حد زیادی در حال انجام است، زیرا ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین سلاح دریافت می‌کند، پهپادها در مقادیر زیادی به او تحویل داده می‌شوند که با آنها سعی می‌کند با حمله به غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی، ثبات روسیه را تضعیف کند.»
وی همچنین افزود:«ما با پیشنهادهایی که توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تایید شده بود، به انکوریج آمدیم ما آنها را پذیرفتیم که می‌دانستیم هر توافقی نیاز به مصالحه دارد. ترامپ گفت زلنسکی کاری را که باید انجام دهد، انجام خواهد داد اما این اتفاق نیفتاد. بن بست انکوریج تقصیر روسیه نیست.»
مذاکرات انکوریج که در ۱۵ اوت ۲۰۲۵ برگزار شد، به عنوان یک پیشرفت بالقوه در روابط ایالات متحده و روسیه تلقی می‌شد، اما مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا بعدا بدون اینکه دلایل آن را مشخص کند، اعلام کرد که این توافقات هرگز محقق نشدند.
انتهای پیام


نظرات شما