جمعه ۱۰ مهر ۱۴۰۵
بین الملل

خشم سئول از زلنسکی؛ اوکراین درپی دامن زدن به جنگ در شبه‌جزیره

خشم سئول از زلنسکی؛ اوکراین درپی دامن زدن به جنگ در شبه‌جزیره
پیام ویژه - فارس/در پی ادامه اختلاف دیپلماتیک میان کره جنوبی و اوکراین بر سر انتقال دو سرباز اسیر کره‌شمالی، رئیس جمهور کره جنوبی کی‌یف را به تلاش برای دامن زدن به جنگ در ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فارس /در پی ادامه اختلاف دیپلماتیک میان کره جنوبی و اوکراین بر سر انتقال دو سرباز اسیر کره‌شمالی، رئیس جمهور کره جنوبی کی‌یف را به تلاش برای دامن زدن به جنگ در شبه جزیره کره متهم کرد.
«لی جائه‌میونگ»، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی، در پی ادامه اختلاف دیپلماتیک با اوکراین بر سر انتقال دو سرباز اسیر کره‌شمالی، کی‌یف را به اتخاذ «اقدامات بیشتر» تهدید کرد؛ مگر آنکه دولت اوکراین توافق محرمانگی مورد توافق دو طرف را به رسمیت بشناسد و بابت نقض آن عذرخواهی کند.
لی روز جمعه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «اگر امتناع از به رسمیت شناختن واقعیت‌ها و عدم عذرخواهی ادامه پیدا کند، ما اقدامات بیشتری اتخاذ خواهیم کرد.»
رئیس‌جمهور کره‌جنوبی همچنین نسبت به اظهاراتی که از سوی اوکراین درباره احتمال وقوع درگیری نظامی قریب‌الوقوع میان کره‌شمالی و کره‌جنوبی مطرح شده، «عمیقاً ابراز تأسف» کرد و گفت چنین اظهاراتی می‌تواند به منزله تشویق به جنگ در شبه‌جزیره کره باشد.
تنش سئول و کی‌یف بر سر دو اسیر کره‌شمالی
اختلاف میان دو کشور پس از آن شدت گرفت که «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین، ماه گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد کی‌یف دو سرباز کره‌شمالی را که هنگام جنگ در کنار نیروهای روسیه به اسارت درآمده بودند، به کره‌جنوبی منتقل کرده است.
سئول پس از این اقدام، اوکراین را به نقض توافقی متهم کرد که بر اساس آن قرار بود انتقال این دو سرباز محرمانه باقی بماند تا از آنها محافظت شود. با این حال، مقام‌های اوکراینی وجود چنین توافقی را رد کرده‌اند.
سفارت اوکراین در سئول تاکنون به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره اظهارات اخیر رئیس‌جمهور کره‌جنوبی پاسخ نداده است.
تلاش اوکراین برای کاهش تنش
همزمان، اوکراین تلاش‌هایی را برای ترمیم روابط با کره‌جنوبی آغاز کرده است. رسانه‌های اوکراینی به نقل از «آندری سیبیها»، وزیر خارجه این کشور، گزارش داده‌اند که کی‌یف به دنبال حل این اختلاف است.
سیبیها گفته است ترجیح می‌دهد این موضوع را «حادثه» ننامد و آن را یک «سوءتفاهم دیپلماتیک» توصیف کرده است.
یک مقام ارشد وزارت خارجه کره‌جنوبی نیز روز جمعه اعلام کرد وزیران خارجه دو کشور درباره چگونگی رفع نگرانی‌های سئول، از جمله احتمال ارائه عذرخواهی از سوی اوکراین، در حال گفت‌وگو هستند.
بر اساس گزارش رسانه‌های کره‌جنوبی، «چو هیون»، وزیر خارجه کره‌جنوبی، و سیبیها به‌طور مستقیم با یکدیگر در تماس بوده‌اند و درباره سطح واکنشی که سئول انتظار دارد و اقداماتی که کی‌یف می‌تواند بپذیرد، رایزنی کرده‌اند. در این مذاکرات، شرایط جنگی اوکراین و ضرورت جلوگیری از تشدید اختلاف و وارد شدن دو طرف به وضعیتی که برای یکی از آنها به معنای از دست دادن وجهه باشد نیز در نظر گرفته شده است.
کمک‌های سئول به اوکراین در کانون اختلاف
این اختلاف در شرایط حساسی برای دولت لی جائه‌میونگ شکل گرفته است؛ دولتی که تلاش کرده تنش‌ها با کره‌شمالی را کاهش دهد و همزمان با پیامدهای سیاسی یک حادثه مین‌گذاری اخیر در منطقه غیرنظامی میان دو کره نیز مواجه است.
«چو هان-بوم»، پژوهشگر ارشد مؤسسه ملی اتحاد کره در سئول، معتقد است اقدامات احتمالی کره‌جنوبی علیه اوکراین به احتمال زیاد می‌تواند کمک‌هایی را که سئول در حال حاضر به کی‌یف ارائه می‌کند، از جمله حمایت‌های بشردوستانه، مالی و کمک به بازسازی، تحت تأثیر قرار دهد.
او با اشاره به روابط دو کشور گفت اوکراین از این منظر به حمایت‌های کره‌جنوبی وابسته است، اما تأکید کرد که ادامه رویارویی طولانی‌مدت به نفع هیچ‌یک از دو طرف نیست.
کره‌جنوبی از زمان آغاز جنگ تمام‌عیار روسیه علیه اوکراین در سال ۲۰۲۲، کمک‌های بشردوستانه و مالی در اختیار کی‌یف قرار داده و در ماه ژوئیه نیز در حاشیه نشست ناتو، ارائه ۱۰۰ میلیون دلار کمک غیرکشنده اضافی به اوکراین را متعهد شد.
با این حال، به گفته چو، سئول نیز برای دریافت اطلاعات درباره فعالیت‌های نظامی کره‌شمالی به اوکراین نیاز دارد؛ موضوعی که نشان می‌دهد اختلاف کنونی، در کنار پیامدهای سیاسی و دیپلماتیک، می‌تواند بر همکاری‌های امنیتی و اطلاعاتی دو کشور نیز تأثیر بگذارد.


نظرات شما