جمعه ۱۰ مهر ۱۴۰۵
بین الملل

ترامپ، عراق را دور زد

ترامپ، عراق را دور زد
پیام ویژه - فارس/ با وجود مخالفت نمایندگان دموکرات کنگره، دولت ترامپ ۵۲ میلیون دلار از کمک‌های نظامی اختصاص‌یافته به چند کشور اروپایی و عراق را به کشورهای آمریکای لاتین ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فارس / با وجود مخالفت نمایندگان دموکرات کنگره، دولت ترامپ ۵۲ میلیون دلار از کمک‌های نظامی اختصاص‌یافته به چند کشور اروپایی و عراق را به کشورهای آمریکای لاتین واگذار کرد.
دولت دونالد ترامپ، ۵۲ میلیون دلار از کمک‌های نظامی اختصاص‌یافته به چهار کشور اروپایی و خاورمیانه را به پاناما، پرو، اکوادور و کلمبیا منتقل کرده است. به گزارش واشنگتن‌پست، دولت آمریکا در ماه سپتامبر کنگره را از تصمیم خود برای جابه‌جایی بخشی از کمک‌های نظامی خارجی مطلع کرده بود.
در پی این تصمیم، سناتور «جین شاهین» و «گرگوری میکس»، از اعضای ارشد دموکرات کمیته‌های روابط خارجی سنا و مجلس نمایندگان، با استفاده از اختیار قانونی خود مانع اجرای این انتقال شدند. با این حال، دولت ترامپ روز چهارشنبه به کنگره اطلاع داد که بدون توجه به این مخالفت، روند انتقال منابع را ادامه خواهد داد.
حذف کمکهای نظامی آمریکا به دولت بغداد در شرایطی صورت میگیرد که علی الزیدی نخست وزیر عراق همواره تلاش کرده منافع واشنگتن را در اولویت خود قرار دهد؛ راهبردی که در داخل عراق با مخالفت و واکنشهای گروههای سیاسی مختلف روبرو است.بر اساس این تصمیم، ۵۲ میلیون دلار از بودجه‌ای که پیش‌تر برای اسلواکی، مقدونیه شمالی، تونس و عراق در نظر گرفته شده بود، به پاناما، پرو، اکوادور و کلمبیا اختصاص می‌یابد. بخشی از این منابع به‌ویژه برای اسلواکی و مقدونیه شمالی در قالب بسته‌ای تصویب شده بود که هدف آن حمایت از کشورهای اروپایی آسیب‌دیده از جنگ اوکراین و تقویت توان دفاعی متحدان آمریکا در برابر پیامدهای تهاجم روسیه بود.
براساس گزارش واشنگتن پست، وزارت خارجه آمریکا در دفاع از تصمیم دولت ترامپ اعلام کرده است که انتقال این منابع با راهبرد جدید امنیت ملی آمریکا و اولویت دادن به نیمکره غربی مطابقت دارد. این وزارتخانه گفته است منابع جدید برای مقابله با قاچاق مواد مخدر و «تروریسم مرتبط با مواد مخدر» و همچنین کمک به تأمین امنیت کانال پاناما استفاده خواهد شد.
واشنگتن همچنین هدف دیگر این سیاست را تقویت همکاری‌های امنیتی با کشورهای منطقه و جلوگیری از افزایش نفوذ نظامی رقبای آمریکا در نیمکره غربی عنوان کرده است.این تغییر در حالی صورت می‌گیرد که دولت ترامپ در ماه‌های اخیر توجه بیشتری به آمریکای لاتین نشان داده است. مارکو روبیو نیز در ماه سپتامبر به کلمبیا، اکوادور و پرو سفر کرد و بر گسترش همکاری‌های امنیتی و مقابله با قاچاق مواد مخدر تأکید داشت.
از سوی دیگر، انتقال این بودجه بخشی از روند گسترده‌تر دولت ترامپ برای کاهش یا بازآرایی تعهدات نظامی آمریکا در اروپا تلقی شده است. همزمان، پنتاگون در حال بررسی استقرار نیروهای آمریکایی در اروپا است؛ بررسی‌ای که می‌تواند به کاهش یا جابه‌جایی بخشی از پایگاه‌های آمریکا در این قاره منجر شود.واشنگتن پست افزود، این رویکرد همچنین با تأکید دوباره ترامپ و روبیو بر «دکترین مونرو» و تمرکز بیشتر واشنگتن بر نیمکره غربی همراه شده است.برخی تحلیلگران اروپایی این تحولات را نشانه‌ای از تغییر نحوه اولویت‌بندی سیاست خارجی دولت ترامپ می‌دانند.


نظرات شما