سه شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴
یادداشت

سرمقاله وطن امروز/ اعتراف به شکست دیجیتال

سرمقاله وطن امروز/ اعتراف به شکست دیجیتال
پیام ویژه - وطن امروز / «اعتراف به شکست دیجیتال» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم مصطفی نصری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: جنگ ۱۲ روزه ایران و ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - وطن امروز / «اعتراف به شکست دیجیتال» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم مصطفی نصری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل، با تمام پیچیدگی‌های نظامی، سایبری و دیپلماتیک خود، نشان داد امنیت ملی در قرن 21 دیگر تنها به توان نظامی وابسته نیست. موفقیت ایران در استفاده از حملات سایبری برای تضعیف سامانه‌های پدافندی اسرائیل و اجرای حملات موشکی گسترده، موقعیت تهران را به‌ عنوان یک بازیگر قدرتمند در این حوزه هم تثبیت کرد و این تصور را که در عصر تکنولوژی، اسرائیل و دولت‌های غربی حامی آن پیروز مطلق میدان فناوری هستند فروپاشید. 
آنچه درباره پیروزی سایبری ایران گفته شده را اکنون در اعتراف تلویحی مقامات اروپایی از جمله پیشنهاد وزیر کشور آلمان مبنی‌ بر همکاری سایبری و توسعه سپر سایبری با اسرائیل آن هم به فاصله چند روز از آغاز آتش‌بس می‌توان مشاهده کرد.
* موشک‌ها تنها نبودند
اسرائیل به عنوان آغاز‌کننده جنگ با اجرای حملات گسترده‌ هوایی ایران را وادار به واکنش قاطع کرد. این حملات با استفاده از جنگنده‌های پیشرفته مانند «اف 35» و موشک‌های هدایت‌شونده انجام شد. 
بازار
ایران در پاسخ، عملیات «وعده صادق 3» را با شلیک موشک‌های بالستیک و پهپادهای پیشرفته به پایگاه‌های نظامی و شهرهای اسرائیل آغاز کرد. این عملیات که در چندین موج انجام شد، بویژه در موج بیست‌ودوم، خسارات سنگینی به شهرهای اسرائیل وارد کرد. تصاویر ویرانی‌های بئرسبع به نمادی از توان موشکی ایران تبدیل شد و نشان داد ایران توانایی نفوذ به لایه‌های دفاعی اسرائیل را دارد اما قدرت موشکی تنها عامل مهار‌کننده اسرائیل در این جنگ نبود. یکی از جنبه‌های برجسته جنگ 12 روزه، نقش محوری عملیات سایبری بود. ایران حملات گسترده‌ای را در این حوزه علیه سامانه‌های پدافندی و زیرساخت‌های حیاتی اسرائیل انجام داد. این حملات سایبری توانایی اسرائیل در کنترل آسمان خود را بشدت تضعیف کرد. بخش زیادی از سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل، از جمله گنبد آهنین، به دلیل حملات سایبری و فرسودگی، از کار افتاده بود. 
این موضوع به موشک‌های ایرانی اجازه داد بدون مانع قابل ‌توجه به اهداف خود در سرزمین‌های اشغالی اصابت کنند.
* اعتراف به شکست سایبری
در جریان بازدید اخیر وزیر کشور آلمان از سرزمین‌های اشغالی، وی پیشنهاد تأسیس یک مرکز پژوهشی سایبری مشترک را مطرح کرد. این پیشنهاد در راستای تقویت همکاری‌های امنیتی و اطلاعاتی میان آلمان و اسرائیل ارائه شد. وزیر کشور آلمان اظهار داشت: «تنها با موشک نمی‌توان کشور را ایمن کرد؛ دفاع دیجیتال باید همسطح دفاع نظامی تقویت شود». این اظهارات به ‌طور ضمنی تأیید می‌کند حملات سایبری ایران نقش تعیین‌کننده‌ای در تضعیف سامانه‌های پدافندی اسرائیل داشته است. آلمان در حال توسعه طرحی به نام «سپر سایبری ملی» (Cyber Dome) است که الهام‌گرفته از سامانه گنبد آهنین اسرائیل بوده و هدف آن حفاظت از زیرساخت‌های دیجیتال این کشور در برابر حملات سایبری است. این طرح نشان‌دهنده شکست عملیاتی اسرائیل در این باره بوده و به همین دلیل نیز در نخستین فرصت محیا شده پس از آتش‌بس، ارتقای امنیت فروپاشیده دیجیتال در دستور کار اسرائیل و شرکای غربی آن قرار گرفته است. 
* شما جیب ما را نزن
یکی از نقاط اوج جنگ 12 روزه، موج بیست‌ودوم و نهایی عملیات «وعده صادق 3» بود که در آن ایران با استفاده از موشک‌های بالستیک پیشرفته، حملات گسترده‌ای را به شمال تا جنوب سرزمین‌های اشغالی انجام داد. این حمله که شدیدترین موج عملیات «وعده صادق 3» بود، خسارات سنگینی به زیرساخت‌های رژیم صهیونیستی وارد و این رژیم را وادار به توقف جنگی کرد که در ابتدا با رویای نابودی ایران آغاز شده بود اما رفته رفته فضا وارونه شد و فرسودگی نظامی و اجتماعی رژیم صهیونیستی، آن را وادار به ارائه درخواست آتش‌بس کرد.
پس از آتش‌بس اما ترامپ که خود عامل حمله اسرائیل به ایران بود، اعلام کرد او جلوی یک عملیات واکنشی دیگر از جانب اسرائیل را در آخرین لحظات جنگ گرفته تا آتش‌بس حفظ شود اما با توجه به خوی تجاوزگری اسرائیل، آنچه جلوی این رژیم را گرفته، پاسخ قاطع ایران بوده است نه ادعاهای ترامپی که خود مشوق نتانیاهو برای حمله به ایران بود و اکنون نیز با هدف حمایت حداکثری از نتانیاهو اعلام کرده در صورت از سرگیری دادگاه بررسی فسادهای مالی نتانیاهو در اسرائیل کمک‌های خود به این رژیم را قطع می‌کند. همین تهدید‌ها باعث شد دادگاه بررسی پرونده فساد نتانیاهو به تعویق بیفتد و مطابق میل آمریکا به او 2 هفته زمان داده شود؛ زمانی که چه‌بسا برای ایجاد یک بحران جدید در غرب آسیا یا حتی تکرار ماجراجویی در مواجهه با ایران به عنوان فرصتی برای تداوم زیست سیاسی نخست‌وزیر بحران‌زی اسرائیل تلقی شود.


نظرات شما