پنجشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۴
بین الملل

نگرانی شرق شناس صهیونیست از حمله نظامی مصر به رژیم اشغالگر

نگرانی شرق شناس صهیونیست از حمله نظامی مصر به رژیم اشغالگر
پیام ویژه - ایرنا / یک خاورشناس و فعال رسانه‌ای صهیونیست با اشاره به احساسات ضد صهیونیستی مصری‌ها، هشدار داد با وجود آرامش نسبی در رابطه با مصر، وضعیت، بسیار خطرناک و این ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / یک خاورشناس و فعال رسانه‌ای صهیونیست با اشاره به احساسات ضد صهیونیستی مصری‌ها، هشدار داد با وجود آرامش نسبی در رابطه با مصر، وضعیت، بسیار خطرناک و این کشور ممکن است در هر لحظه، حمله‌ای علیه اسرائیل آغاز کند.
به گزارش روسیا الیوم، سایت اسرائیلی SRUGIM گزارشی را با عنوان «پیش‌بینی ترسناک» منتشر کرده است که شامل اظهارات جنجالی از «ایدی کوهن» خاورشناس صهیونیست است که به مواضع ضد مصری، شناخته می‌شود.
این گزارش در چارچوبی از تنش‌های منطقه‌ای منتشر شده و به بررسی ماهیت روابط میان مصر و رژیم صهیونیستی پرداخته است.
کوهن در پاسخ به پرسشی درباره احتمال آغاز جنگی از سوی مصر علیه رژیم اشغالگر، تأکید کرد که مصری‌ها احساسات خصمانه‌ای نسبت به این رژیم دارند و «تشنه انتقام» هستند.
این تحلیلگر صهیونیست در تحلیل خود به عوامل تاریخی و اقتصادی استناد کرده و گفته است که مصر، بدهی‌هایی به مبلغ 155 میلیارد دلار دارد و از نظر اقتصادی، توانایی ایستادگی در برابر جنگ را نخواهد داشت.
ایدی کوهن، در مصاحبه‌ای با کانال 14 رژیم صهیونیستی در پاسخ به سؤالی درباره احتمال آغاز جنگ از سوی مصر علیه این رژیم گفت: باید در خاطر داشت که از 7 اکتبر تاکنون، شماری از مقامات ارشد، نسبت به این موضوع هشدار داده‌ و تأکید کرده‌اند که با وجود آرامش نسبی در قبال مصر، وضعیت بسیار خطرناک است و این کشور ممکن است در هر لحظه، حمله‌ای علیه اسرائیل انجام دهد.
کوهن تأکید کرد: مصری‌ها میل شدیدی به انتقام دارند، اما خودشان از آن آگاهی ندارند؛ دست‌هایشان بسته است، ناامیدی رو به افزایش است؛ آنها خواهان کشتن ما هستند، اما در حال حاضر به‌سادگی قادر به انجام آن نیستند.
به گفته این تحلیلگر صهیونیست، «سازش با مصر، صرفاً جوهری روی کاغذ است؛ شکلی از همکاری امنیتی بدون روابط مردمی، بدون عادی‌سازی و بدون دیدار مقامات بلندپایه. هیچ رئیس‌جمهور مصری دوباره به کنست نخواهد آمد و با نخست‌وزیر اسرائیل دیدار نخواهد کرد و این پیام آشکاری از سوی مصری‌ها است با این مضمون که ما شما را به رسمیت نمی‌شناسیم.»
ایدی کوهن ادامه داد: چند هفته پیش از پایان دوره ریاست هرتسی هالیوی رئیس سابق ستاد ارتش اسرائیل، او تصمیم گرفت درباره تهدیدها از سوی مصر هشدار دهد و اعتراف کرد: ما نسبت به این مسئله بسیار نگران هستیم، هرچند که در صدر اولویت‌های ما قرار ندارد؛ مصر، ارتشی بزرگ با تجهیزات پیشرفته، جنگنده‌های مدرن، زیردریایی‌ها، موشک‌ها، شمار بسیار زیادی تانک و نیروهای پیاده‌نظام، دارد.
در واکنشی قاطع به اظهارات اخیر مقامات و تحلیلگران صهیونیست، دکتر محمد محمود مهران، استاد حقوق بین‌الملل عمومی و عضو دو انجمن آمریکایی و اروپایی حقوق بین‌الملل، تأکید کرد که این اظهارات «نشان‌دهنده وحشت اسرائیل از مصر و توانایی‌های آن» است.
مهران در این باره تصریح کرد که «مصر کشوری قدرتمند، دارای حاکمیت و پایبند به حقوق بین‌الملل و منشورهای سازمان ملل است».
استاد مصری حقوق بین‌الملل توضیح داد که سیاست خارجی این کشور بر اصولی ثابت بنا شده که شامل «احترام به حاکمیت کشورها، عدم دخالت در امور داخلی آن‌ها و رد خشونت و تجاوز» است.
او افزود: تاریخ گواهی می‌دهد که مصر، هرگز کشوری متجاوز نبوده و همواره عامل برقراری صلح و ثبات در منطقه بوده است.
محمد محمود مهران با هشدار نسبت به خطر ادعاهای مغرضانه تأکید کرد که «حاکمیت مصر، خط قرمز است» و نیروهای مسلح این کشور «کاملاً قادر به حفظ امنیت ملی هستند». او همچنین این اظهارات را «تلاشی ناامیدانه برای تخریب وجهه مصر» دانست که «در چارچوب کارزارهایی مغرضانه با هدف برهم زدن ثبات منطقه‌ای» صورت می‌گیرد.
این تحلیلگر مصری، در تحلیلی عمیق‌تر درباره دلایل ریشه‌ای احساسات منفی نسبت به اسرائیل، خاطرنشان کرد که این احساسات «نتیجه‌ای طبیعی از انباشت سیاست‌های اسرائیل از زمان نکبت در سال 1948» و مجموعه‌ای از رخدادها از جمله «آوارگی اجباری، جنگ‌های پی‌درپی، اشغالگری مداوم، سیاست‌های شهرک‌سازی، محاصره غزه و نقض مقدسات» است.
دکتر محمد محمود مهران، استاد حقوق بین‌الملل عمومی و عضو دو انجمن آمریکایی و اروپایی حقوق بین‌الملل در پایان تأکید کرد که قدرت مصر تنها به توانایی‌های نظامی آن محدود نمی‌شود، بلکه شامل وحدت ملی و پایبندی‌اش به اصول بین‌المللی نیز است.
او افزود: «مصر همچنان ستون ثبات در منطقه باقی خواهد ماند و در نهایت، حقیقت پیروز خواهد شد».
این اظهارات در زمانی مطرح می‌شود که منطقه به‌ویژه پس از رویدادهای 7 اکتبر 2023 با تنش‌های فزاینده‌ای مواجه است.
مصر و رژیم صهیونیستی از نظر امنیتی روابط نزدیکی دارند اما این روابط در سطح غیر رسمی همچنان متشنج باقی مانده و برگزار نشدن دیدارهای رسمی متقابل در سطح عالی طی سال‌های گذشته، نمایانگر این موضوع است.
بازار


نظرات شما