يکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴
بین الملل

رویارویی چین و آمریکا؛ این‌بار در رقابت تسلیحاتی پاکستان و هند

رویارویی چین و آمریکا؛ این‌بار در رقابت تسلیحاتی پاکستان و هند
پیام ویژه - ایرنا / تارنمای آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی نوشت پاکستان پس از درگیری نظامی با هند، ۴۰ فروند بالگرد تهاجمی ساخت چین را به خدمت گرفته است؛ تصمیمی که ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / تارنمای آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی نوشت پاکستان پس از درگیری نظامی با هند، 40 فروند بالگرد تهاجمی ساخت چین را به خدمت گرفته است؛ تصمیمی که به‌ادعای این رسانه، بخشی از رقابت فزاینده تسلیحاتی اسلام‌آباد با دهلی‌نو محسوب می‌شود.
نشنال اینترست در گزارشی مدعی شد ارتش پاکستان در واکنش به خرید بالگردهای آمریکایی آپاچی AH-64 توسط هند، 40 فروند بالگرد تهاجمی Z-10ME ساخت چین را به خدمت گرفته است.
به نوشته این رسانه، این بالگردها نسخه‌ای به‌روزشده از Z-10 بوده که برای صادرات طراحی شده‌اند و از موتورهای قدرتمندتر، سامانه‌های دید در شب، اخلال کننده‌های اینترنتی لیزری، موشک‌های هدایت‌شونده و سامانه‌های هشدار پیشرفته بهره می‌برند.
در این گزارش آمده است: این تسلیحات با هدف پاسخگویی به دستاوردهای تسلیحاتی هند، به‌ویژه پس از درگیری چهار روزه در ماه مه(اردیبهشت‌ماه)، در اختیار پاکستان قرار گرفته‌اند. براساس گزارش نشنال اینترست، چین پس از آن درگیری به تقویت جایگاه خود در بازار تسلیحات پاکستان امیدوار شده است.
این گزارش در عین حال اذعان می‌کند که Z-10ME هنوز در میدان نبرد آزموده نشده و عملکرد آن در ارتفاعات بالا مانند منطقه کشمیر همچنان نامشخص است. همچنین، برخلاف آپاچی، سابقه‌ای از استفاده عملیاتی این بالگرد در جنگ‌های واقعی وجود ندارد.
نشنال اینترست نوشته است در صورتی که Z-10ME بتواند در مواجهه با آپاچی عملکرد موفقی داشته باشد، این موضوع می‌تواند اعتبار تازه‌ای برای صنایع تسلیحاتی چین در سطح جهانی ایجاد کند.
این رسانه می‌افزاید پاکستان و هند در حال حرکت به‌سمت دو قطب تسلیحاتی متفاوت هستند؛ هند بر تسلیحات غربی و پاکستان بر تجهیزات ساخت چین تمرکز کرده‌اند و آزمایش واقعی این رویکرد آنها، در درگیری‌های احتمالی آینده مشخص خواهد شد.
بازار


نظرات شما