سه شنبه ۹ تير ۱۴۰۵
بین الملل

اجتناب نبیه بری از هرگونه پروژه‌ سرنگونی دولت لبنان

اجتناب نبیه بری از هرگونه پروژه‌ سرنگونی دولت لبنان
پیام ویژه - ایسنا /رئیس پارلمان لبنان تأکید کرد که در درگیری برای سرنگونی دولت مشارکت نخواهد داشت اما در عین حال، توافق چارچوب بین لبنان و اسرائیل را مصداقی برای تغییر ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /رئیس پارلمان لبنان تأکید کرد که در درگیری برای سرنگونی دولت مشارکت نخواهد داشت اما در عین حال، توافق چارچوب بین لبنان و اسرائیل را مصداقی برای تغییر خطرناک در تفاهمات پیشین دانست که تعادل ملی را برهم می‌زند.
روزنامه «الاخبار» نوشت مشخص شده است که نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان نمی‌خواهد درگیر هیچگونه رویارویی با هدف سرنگونی دولت شود. طبق اطلاعات حاصل شده، بری در جریان مناسبات محرمانه با طرف سعودی، تعهد خود را مبنی بر عدم مشارکت در هرگونه طرحی برای سرنگونی دولت از طریق اعتراضات خیابانی تأیید کرده است.
با این حال، او فرمول پیشنهادی (در مورد توافق چارچوب بین لبنان و اسرائیل) را مصداقی برای نقض بنیادین تعادل ملی دانست و نسبت به پیامدهای آن بر ثبات داخلی هشدار داد و آن را نشان‌دهنده یک تغییر خطرناک در مسیر تفاهمات قبلی توصیف کرد و در عین حال بر رد هرگونه اقدام جهت ایجاد هرج و مرج یا درگیری داخلی تأکید کرد.
بازدیدکنندگان به نقل از بری گفتند نواف سلام، نخست وزیر لبنان با وی تماس گرفت و از او به خاطر آرام کردن مردم و بیرون کردن آنها از خیابان‌ها تشکر کرد. او به من گفت: من کسی هستم که در این اتفاق نقشی ندارم. بنابراین من به او گفتم: بسیار خب، از این توافق خارج شوید. بری افزود: این افراد خودشان را در مخمصه بزرگی انداخته‌اند و اگر فکر می‌کنند که این توافق از نهادهای قانون اساسی عبور خواهد کرد، نمی‌دانند که با نبیه بری و یک فراکسیون بزرگ پارلمانی روبه‌رو خواهند شد. در گذشته، آنها با نجاح واکیم و زاهر خطیب روبه‌رو بودند، اما امروز با من و تعداد بسیار زیادی از نمایندگان مجلس روبه‌رو خواهند شد.
نبیه بری تصریح کرد: بزرگترین خطری که فاجعه به دنبال دارد، هرگونه تلاشی برای آسیب رساندن به ارتش یا آغاز بحث در مورد برکناری ژنرال رودولف هیکل، فرمانده آن است. اگر به ارتش یا فرمانده آن آسیبی برسد، ما هرگز ساکت نخواهیم نشست.
بری معتقد است که این مسیر از ابتدا برای ضربه زدن به مسیر تفاهم بین ایران و ایالات متحده طراحی شده است.
او افزود: «من همچنین نگران مسیر اسلام‌آباد هستم. شاید منطقه و مسیر ایرانی وارد مرحله‌ای دشوار و طولانی شده باشد، زیرا ما امروز با مناظره‌ای درون‌سازمانی در دولت آمریکا بین مارکو روبیو و جی‌ دی ونس روبه‌رو هستیم. این رقابت ممکن است طولانی شود و من می‌ترسم که منطقه بهای کشمکش‌های داخلی آمریکا و کشمکش‌های آمریکا-اسرائیل را بپردازد.»
در همین راستا، روزنامه الدیار به نقل از منابع آگاه نوشت نبیه بری رهبری مجموعه‌ای گسترده از تماس‌های عربی را برای مهار پیامدهای این تفاهم‌نامه بر عهده دارد.
بر اساس این گزارش، قاهره از طریق بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر به نبیه بری اطلاع داد که مصر از محتوای این یادداشت تفاهم به شدت شگفت‌زده شده و آن را برای لبنان بسیار ناعادلانه می‌داند. با این حال، منابع تأکید کردند که قاهره از موضع رئیس پارلمان لبنان در جهت خاموش کردن آتش درگیری‌های داخلی و جلوگیری از فتنه تقدیر کرده و از او خواسته است تا به این مسیر برای حفظ ثبات لبنان تا زمان تدوین یک موضع واحد عربی ادامه دهد. قاهره با عربستان سعودی و قطر برای تدوین این موضع همکاری می‌کند تا امنیت لبنان را حفظ کرده و تأثیر این تفاهم‌نامه را بر اوضاع داخلی به حداقل برساند.


نظرات شما