سه شنبه ۹ تير ۱۴۰۵
بین الملل

سرنگونی ۸۰۶ پهپاد اوکراینی بر فراز روسیه؛ لهستان از تحویل میگ-۲۹ به کی‌یف منصرف شد

سرنگونی ۸۰۶ پهپاد اوکراینی بر فراز روسیه؛ لهستان از تحویل میگ-۲۹ به کی‌یف منصرف شد
پیام ویژه - ایرنا / در شبانه‌روز گذشته اوکراین در تازه‌ترین اقدام خود با ۸۰۶ پهپاد به مواضع روسیه حمله کرد که بنابر گزارشات مسکو، تمامی آنها رهگیری و سرنگون شدند. در همین ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / در شبانه‌روز گذشته اوکراین در تازه‌ترین اقدام خود با ۸۰۶ پهپاد به مواضع روسیه حمله کرد که بنابر گزارشات مسکو، تمامی آنها رهگیری و سرنگون شدند. در همین حال دولت لهستان نیز اعلام کرد از تحویل جنگنده میگ-۲۹ به کی‌یف منصرف شده است.
به گزارش تاس، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور طی ۲۴ ساعت گذشته، ۸۰۶ فروند پهپاد اوکراینی و همچنین ۷ بمب هدایت‌شونده هوایی را رهگیری و منهدم کرده‌اند.
در بیانیه این وزارتخانه همچنین آمده است که از زمان آغاز جنگ اوکراین تاکنون در مجموع ۶۷۳ فروند هواپیما، ۲۸۴ فروند بالگرد، ۱۷۱ هزار و ۹۷۱ فروند پهپاد، ۶۶۴ سامانه موشکی پدافند هوایی و ۲۹ هزار و ۹۶۸ دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی رزمی منهدم شده‌اند.
در حالی که اوکراین در هفته‌های اخیر حملات پهپادی خود به مواضع روسیه را افزایش داده است، نیروهای مسلح روسی نیز همچنان به پیشروی خود در مناطق درگیر جنگ ادامه می‌دهند؛ وزارت دفاع روسیه در بیاینه‌ای جداگانه از پیشروی نیروهای خود در سه منطقه مالینووکا در منطقه دونتسک، لسنویه و روونویه در استان زاپوریژیا خبر داد.
تداوم آتش جنگ میان روسیه و اوکراین در حالی صورت می‌گیرد که دولت لهستان به تازگی اعلام کرد از تحویل جنگنده میگ-۲۹ به کی‌یف منصرف شده است.
وزیر دفاع لهستان در همین پیوند تصریح کرد که ورشو تصمیم گرفته جنگنده‌های میگ-۲۹ را به اوکراین تحویل ندهد، چرا که کی‌یف از انتقال فناوری‌های مربوط به تولید پهپاد و مقابله با پهپادها به لهستان خودداری کرده است.
وی گفت: «قرار بود جنگنده‌ها در ازای پهپادها به کی‌یف تحویل داده شوند. اوکراینی‌ها ابتدا با این پیشنهاد موافقت کردند، اما بعدا به تعهداتشان عمل نکردند.»
روزنامه ایتالیایی کوریره دلا سرا نیز در گزارشی به نقل از مقام‌های آگاه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) که خواستند نام آنها فاش نشود، نوشت: این ائتلاف نظامی قصد دارد در اجلاس آتی خود که قرار است در ماه ژوئیه (مرداد ماه) در آنکارا برگزار شود، تنها ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار حمایت نظامی اضافی به اوکراین اختصاص دهد که چهار برابر کمتر از مبالغی است که در اجلاس‌های قبلی این ائتلاف به کی‌یف اختصاص داده شده است.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.


نظرات شما